Maju on kümnendi kestel ehitatud seadust rikkudes

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi krunt Pärnus, mille detailplaneeringu tühistanud kohtuotsus võis panna aluse uuele ehituspraktikale.
Tühi krunt Pärnus, mille detailplaneeringu tühistanud kohtuotsus võis panna aluse uuele ehituspraktikale. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Uuseramute ehitamisel on juba kümmekond aastat rikutud seadust ning paljud hooned peaks olema praegusest palju väiksemad. Selline on kehtiva kohtuotsuse järgi õiguskord, millele annab peagi hinnangu riigikohus.

Puust ja punaseks tehes: kümmekond aastat kehtis meil põhimõte, mille järgi loeti ehitusaluseks pinnaks hoone vundamendi piire, maja räästad ja terrass sinna alla ei kuulunud. Sellise arvestusega kerkis Eestimaale tuhandeid uusarendusi.

2012. aasta kevadel otsustas Tallinna halduskohus, et ehitusseadust on massiliselt valesti tõlgendatud. Revolutsiooni senistes arusaamades põhjustas Pärnu daam Helgi, kes leidis, et tema naaberkrundile aadressil Esplanaadi 22 planeeritava kahe korteriga elamul on liialt suurejooneline ehitusplaan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles