Laupäeval algavad järjekordsed vanalinna päevad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullused vanalinna päevad Raekoja platsil.
Mullused vanalinna päevad Raekoja platsil. Foto: Toomas Huik

Laupäeval, 5. juunil algavad rongkäiguga Vabaduse väljakult Raekoja platsile ning sellele järgneva K-A. Hermanni lauleldusega „Uku ja Vanemuine“ XXIX Tallinna Vanalinna Päevad.


Kesklinna vanema Aini Härmi sõnul on tänavuste vanalinna päevade juhtlauseks «Teatraalne vanalinn», mis asetab programmis erilisele kohale Noorsoo- ja Nukuteatri korraldusel toimuva festivali «Tallinn Treff».

«Ent teatraalsuse mõiste sisaldab endas märksa enamat, kui prožektorikiirtes näitelaval ja linnatänavatel toimuvad etendused. Vanalinna teatraalsus avaldub sidemetes ajalooga, mida suurepäraste keskaegsete dekoratsioonide taustal igapäevaselt tunnetame ning inimestes, keda vaimustab ja liidab eheda möödaniku lähedus,» ütles Härm raepressi vahendusel.

XXIX Vanalinna Päevad jagunevad teemapäevadeks. Kirikute päeval, 6. juunil, saab tutvuda Tallinna keskaegsete sakraalehitistega ning osaleda piibli lugemisel Oleviste kirikus. Huvilistele on avatud Toomkiriku torn.

7. juunil läbib vanalinna traditsiooniline kontorirottide jooks. Teatripäeval, 8. juunil saab lõppakordi Ferenc Lehari orkestri kontserdiga, kus dirigeerib Endel Nõgene ja esinevad Janne Ševtšenko, Tiiu Laur, Rene Soom ja Peeter Kaljumäe. 9. juuni Muuseumipäeva lõpetab Raekoja platsil folkansambli Svjata Vatra ülesastumine.

Üheks vanalinna päevade kulminatsiooniks võib pidada Moskva Noorte Kammerorkestri kontserti dirigent Valery Vorona juhatusel, mis paneb 10. juunil väärika punkti Klassikalise muusika päevale. 11. juuni Jazzipäeval tähistame kontserdiga kodumaise muusikalegendi Uno Loobi 80 juubelit.

12. juuni Rüütlipäeval hellitab kuulajaid oma loominguga Lenna Kuurmaa. 13. juunil lõpetab pidunädala ERSO kontsert Vabaduse väljaku aluses parklas, taustaks väljakaevamiste käigus avatud bastionimüürid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles