Venelaste silmis süüdlane number üks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suureks patuoinaks peetav hokikoondise peatreener Zinetula Biljaletdinov vaatab  murelikult tabloo poole. Kas tõesti on kõik läbi?
Venemaa suureks patuoinaks peetav hokikoondise peatreener Zinetula Biljaletdinov vaatab murelikult tabloo poole. Kas tõesti on kõik läbi? Foto: Reuters/ScanPix

Kõiges on süüdi Zinetula Biljaletdinov, Venemaa hokikoondise peatreener. Selline on Venemaa meedia arusaam Sotši olümpial nende hokikoondist tabanud krahhi põhjustest. Seda arusaama, mis pole ilmselt tõest kuigi kaugel, kultiveeritakse täie hooga ning see teeb Biljaletdinovist vähemalt mõneks ajaks Venemaa kõige vihatuma inimese.

Koduse olümpia jäähokiturniiril kullata või sootuks medalita jäämine on venelaste jaoks midagi hullemat kui lihtsalt kaotus. See on katastroof, mis paljude meelest tähendas olümpia sisulist lõppemist. Jäähoki pole Venemaal tavaline sport, see on mäng, mida armastavad kõik – lihttöölistest riigiisadeni.

Venelaste hulgas valitseb nukrus ja viha. Juba kolmapäeval, pärast Soomelt saadud kaotust, võis Bolšoi jäähallis näha pisaratest niiskete silmadega inimesi. Nende omavahelistest vestlustest kuuldus ühtaegu nii kirumist, pettumust kui ka viha. «Häbi! Piinlik! Alandav!» kostis šokeeritud inimestelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles