HeHe ehk Hea Helju

Egle Pullerits
, Keelehooldekeskuse koordineerija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasi toimetuses juhtus mõnigi kord, et enne trükilattu minekut (kasutati ju tinaladu) masinkirjutas Helju keeletoimetatud teksti ise ümber. Ta oli teksti nii punaseks parandanud, et see käis masinakirjutajale üle jõu.
Edasi toimetuses juhtus mõnigi kord, et enne trükilattu minekut (kasutati ju tinaladu) masinkirjutas Helju keeletoimetatud teksti ise ümber. Ta oli teksti nii punaseks parandanud, et see käis masinakirjutajale üle jõu. Foto: Erakogu, Kaljo Raud

Postimehe/Edasi keeletoimetaja Helju Vals (1929-2011) saanuks täna 85-aastaseks. Meenutame legendaarset keelenaist!

Pea kolm aastat tagasi sain Heljult sünnipäevaõnnitluse, kus heade soovide nimekirja lõpetas tähelepanek: «Ammune häda on näiteks see, et ajakirjanikud ei tee vahet: eesmärki saavutatakse, ülesannet täidetakse.» Kui ma mõtlen kõigile neile «täidetud» eesmärkidele (loe: parandatud tekstide võimalikele vigadele), mis sellesse vahepealsesse aega mahuvad, tuleb kõhe tunne.

Kindlasti jätsin mõne sellise apsaka sisse. Vahest aitab neid vähendada see, mida olen viimasel ajal üha enam järgima hakanud: ei saa endale lubada väga palju toimetamistööd. Vähem on rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles