Vanalinnapäevad keskenduvad täna spordile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna Päevadel said täna kõik soovijad osaleda ema ja lapse treeningus
Vanalinna Päevadel said täna kõik soovijad osaleda ema ja lapse treeningus Foto: Peeter Langovits

Laupäeval alanud Tallinna vanalinnapäevad on täna pühendatud tervisespordile: lapsed said joosta ümber linnamüüri ja jahtida aardeid, veidi vanemad osaleda traditsioonilisel kontorirottide võidujooksul Rat Race, päeva kulminatsiooniks on kell 17 Raekoja platsil algav rahvaolümpia.

Vanalinnapäevade lasteala oli täna veidi sportlikum kui muudel päevadel. Kell 12 peeti lasteala vabatahtlike kaastööliste korraldatud lastejooks mööda vanalinna, kus osales üle 80 lapse.
 
«Veidi raske oli küll seda lastehulka ohjeldada, aga kõik lapsed jõudsid õnnelikult finišisse, kedagi me ära ei kaotanud,» jutustasid lasteala vabatahlikud Jüri ja Marko.
 
Lisaks lastejooksule korraldavad nad iga päev kella 10-17 toimuvat aardejahti, kus tuleb läbi käia erinevad kontrollpunktid ja templeid koguda. «Ka see üritus muutub laste seas iga päevaga menukamaks,» kinnitasid vabatahtlikud.
 
Lisaks lastejooksule viis täna lastealal tunniajalise ema ja lapse treeningu läbi joogatreener Anne Tipner-Torn. «Päris pingutav on päikesepaistel trenni teha. Aga ega võimlejaid mitte sellepärast tunni lõpuks vähemaks jäänud. Paaril emmel oli lihtsalt vaja minna last söötma,» naeris Tipner-Torn.
 
Niisamuti võisid kõik soovijad osa võtta kell 13 Raekoja platsil alanud spordiklubi MyFitness teatraalsest ühistreeningust. Publikut oli sel üritusel kõvasti rohkem kui osavõtjaid, kuid see spordihuvilisi ei seganud.
 
Rohkete pealtvaatajate ees proovisid noorukesed trennitegijad harjutusi teha veel eriti hoolikalt.
 
Pärast kontorirottide võidujooksu Rat Race'i lõppu on kõik huvilised oodatud kell 17 algavale rahvaolümpiale. Siis saab tutvuda alles Eestisse jõudnud tantsulise treeningstiiliga zumba ja osaleda rinnaltsurumise ja õllevaadi tõstmise võistlustes. 
 
Sportlike ettevõtmiste kõrval pakutakse täna linnarahvale rohkelt ka muid üritusi. Juba kella 11st hommikul kestavad erinevate tänavateatritruppide etendused, Tornide väljaku muusikaprogrammis astuvad üles erinevate Eestis elavate vähemusrahvuste ansamblid ja ka esinejad teistest riikidest.
 
Oleviste kirikus jätkub piibli avalik ettelugemine, milles osalevad sajad linnakodanikud. Päeva lõpetavad ansambli Regatt kontsert Raekoja platsil ja PÖFFi filmifestivali Chopiniana avamine Katariina käigus.
 
XXIX vanalinnapäevad jagunevad teemapäevadeks. Homne teatripäev 8. juunil saab lõppakordi Ferenc Lehari orkestri kontserdiga, mida dirigeerib Endel Nõgene ja esinevad Janne Ševtšenko, Tiiu Laur, Rene Soom ja Peeter Kaljumäe.
 
9. juuni muuseumipäeva lõpetab Raekoja platsil folkansambli Svjata Vatra ülesastumine.

Üheks vanalinnapäevade kulminatsiooniks võib õigusega pidada Moskva Noorte Kammerorkestri kontserti dirigent Valery Vorona juhatusel, mis paneb 10. juunil väärika punkti klassikalise muusika päevale.
 
11. juuni džässipäeval tähistatakse kontserdiga kodumaise muusikalegendi Uno Loobi 80. sünnipäeva.
 
12. juuni rüütlipäeval hellitab kuulajaid oma loominguga Lenna Kuurmaa. 13. juunil lõpetab pidunädala ERSO kontsert Vabaduse väljaku aluses parklas, taustaks väljakaevamiste käigus avatud bastionimüürid.

Vanalinnapäevad kestavad 5.-13. juunini ning sellesse aega mahub sadu kvaliteetseid kontserte, etendusi ja ettevõtmisi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles