Aastateks mutta vajumist aitab vältida vaid võit

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Jüri Lepp peab kahes mängus võtma hoolealustest maksimumi.
Eesti koondise peatreener Jüri Lepp peab kahes mängus võtma hoolealustest maksimumi. Foto: Liis Treimann

«Šveits on kindlasti meie paari soosik ning kui me soovime ise edasi pääseda, tuleb meil kodumängus nii palju väravaid ette visata kui võimalik,» rääkis Eesti käsipallikoondise peatreener Jüri Lepp EM-valiksarja mängudest Šveitsiga. Eesti koondis kogunes eile, viimased mängijad liituvad täna ja esimene mäng peetakse juba homme Tallinnas.

Eesti käsipallurite edasine saatus saab selgeks pärast korduskohtumist reedel Šveitsis. Kaalul on väga palju, sest kaotuse korral ollakse mitmeks aastaks EM-valiksarja kõrgest mängust väljas. Tõsi, eestlased ei jääks mängudeta, sest ilmselt juba sellel aastal alustatakse 2018. aasta EMi valikturniiri kõige madalama astmega, kuid see oleks mudaliiga tase. Tuleva aasta algusesse jääv MM-valikturniir näib selle taustal juba nagunii liialt suure suutäiena.  

Veel mõni aasta tagasi Euroopa tugevate keskmike hulka kuulunud ja tiitlivõistluste finaalturniirile pääsu eest võidelnud Eesti käsipallikoondisel pole lähiminevikust võtta just helgeid mälestusi – möödunud sügisel ja tänavu jaanuaris peetud MM-valikturniiril lepiti neljaliikmelises alagrupis viimase kohaga. Ainus võidupunkt napsati juba mitte midagi otsustanud viimases kohtumises Lätiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles