Allikmaa tegi Kaljuveerile ettepaneku jätkata toimetuse juhina

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa.
Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimehe Margus Allikmaa kompromissettepanek ERRi sporditoimetusele ja selle senisele juhile Marko Kaljuveerile on, et viimane võib juhi kohal jääda, aga pikaajalisi otsuseid, mis oleks seotud suurte rahasummadega, ta teha ei tohiks. ERRi sporditoimetus ja Kaljuveer ei ole ettepanekule vastanud.

Allikmaa ütles Postimehele, et tema ettepaneku järgi võiks Kaljuveer tegeleda operatiivküsimuste ja toimetuse juhtimisega, aga strateegilised ja pikaajalised kohustused, mis ületaksid 5000 eurot, toodaks juhatuse lauale.

Neid ei hakkaks Allikmaa sõnul ta ise üle vaatama, vaid seda teeks finantsküsimuste üle vastutav Joel Sarv.

Ka ütles ta, et Kaljuveer peaks kohtuma kõigi olulisemate spordialaliitudega ja sõnastama septembri lõpuks uue spordipoliitika, mis saaks rahvusringhäälingu arengukava osaks. Ta ütles, et poolteist tundi kestnud kokkusaamisel oli «igasuguseid emotsioone».

Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles, et ta loodab, et sporditoimetus, Kaljuveer ja Allikmaa suudavad täna kokkuleppele saada. Kui seda aga ei juhtu, arutab nõukogu seda edasi korralisel koosolekul ülejärgmisel teisipäeval.

«Kui ma ütlesin pärast eilset koosolekut, et nõukogu ei näe seadusest tulenevat põhjust juhatuse esimehe tagasikutsumiseks, siis see ei tähenda seda, et neid põhjuseid ei või olla järgmise nädala teisipäevaks, sest asjad muutuvad,» ütles Uudelepp.

Ta lisas: «Ma usun ja loodan, et saavutatakse kompromisskokkulepe ja et nõukogu ei pea minema selleni, et arutada juhatuse esimehe tagasikutsumist.»

Uudelepp ütles eile ka, et kompromissi tegemiseks peaksid kõik osapooled sammukese tagasi astuma. Allikmaa usub, et tema on selle sammu sellega astunud, et nõustub Kaljuveeri jätkamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles