Armudraama mõjub võimsa jõuga

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üsna etenduse algul selgub küla turuplatsil, et Reigi koguduse õpetaja Paavali Lempeliuse (Jassi Zahha­rov) ja tema naise Catharina (Karmen Puis, mõlemad esiplaanil) abielus ei ole kõik korras.
Üsna etenduse algul selgub küla turuplatsil, et Reigi koguduse õpetaja Paavali Lempeliuse (Jassi Zahha­rov) ja tema naise Catharina (Karmen Puis, mõlemad esiplaanil) abielus ei ole kõik korras. Foto: Margus Ansu

Vanemuises esietendus Eduard Tubina «Reigi õpetaja», mille saab võrreldes esimese tulekuga aastal 1979 lugeda õnnestumiste hulka. Roman Baskini nüüdne lavastus oleks üldjoontes meel­dinud ka heliloojale endale.

«Ma olen täitsa kindel, et mu isa hindaks praegust lavastust positiivselt,» ütles Eduard Tubina (1905–1982) poeg Eino Tubin.

Nii arvas ta vahetult pärast esietenduse kaheksaminutilist lõpuaplausi, milles oli kuulda braavohüüdeid kolmele peaosatäitjale: Karmen Puisile, Mati Turile ja Jassi Zahharovile. Kuid ta lisas, et vaatamisel oli teda esialgu häirinud ühe stseeni ümbertõstmine, ja see tekitanuks esmalt vastumeelsust ka heliloojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles