Anvelt: Balti justiitsministrid peaksid üheskoos mustavaid propagandamasinaid ohjama

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna Vilniuses Balti kolleegidega kohtudes ütles justiitsminister Andres Anvelt, et Balti riigid peaksid õppima üksteise kogemustest. «Näiteks õiguslikest ja demokraatlikest tegevustest Euroopa Liitu ja meie riike mustavate propagandamasinate ohjeldamisel.»

«Balti riigid peavad õiguslike huvide kaitsmisel rohkem koostööd tegema ja näitama, et me ei tegutse üksi,» ütles Anvelt Vilniuses Läti ja Leedu justiitsministritele.

«Kuigi meie riigi kaitsevõimekus ei ole kunagi olnud nii suur kui täna, on meie regioonis toimuvad sündmused kahtlemata ärevusttekitavad. Meie roll justiitskoostöö vallas on seljad kokku panna ja võtta prioriteediks kõik see, mis puudutab õigusruumi ka julgeoleku aspektist»

Kohtumisel arutati ka euro kasutuselevõttu Leedus ning eelkõige arutati euro kasutuselevõtu mõju kuritegevusele.

Anvelt tõi välja, et kuritegevuse ja võltsimiste kasvuga seotud negatiivsed ennustused Eestis ei realiseerunud.

«Eesti puhul maandas raha võltsimise kasvu riske turu väiksus, mis ei tee Eestit kuritegelikele gruppidele atraktiivseks. Teine oluline tegur on sularaha väike osakaal rahakäibes – võrreldes teiste riikidega kasutatakse Eestis märksa enam kaardimakseid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles