Euroopa jaoks on kõlanud äratuskell

Marti Aavik
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekõne turvameeste kaitse all. NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen andis Marti Aavikule intervjuu eile ETV majas. Lisaks turvameestele jälgis toimuvat NAT­O pressiteenistuse avaliku diplomaatia strateegiadirektor Oana Lungescu.
Kahekõne turvameeste kaitse all. NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen andis Marti Aavikule intervjuu eile ETV majas. Lisaks turvameestele jälgis toimuvat NAT­O pressiteenistuse avaliku diplomaatia strateegiadirektor Oana Lungescu. Foto: Toomas Tatar

Sellal kui mitmed Euroopa rahvad on oma kaitse-eelarvet tublisti kärpinud – kuni 40 protsenti –, on Venemaa sõjalisi kulutusi 30 protsendi võrra kasvatanud. NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ütleb intervjuus, et NATO ei saa jätkata desarmeerimist, kui venelased samal ajal suurendavad relvastust ja ähvardavad oma naabreid.

Kui ohtlik on praegune olukord Ukraina jaoks?

Ukraina olukord on tõepoolest sügava mure allikas. Esmalt ja kõige enam seepärast, et see on esimene kord Euroopas alates Teise maailmasõja lõpust, kui Euroopa riik võtab teiselt Euroopa riigilt jõuga territooriumi ära, nagu nägime venelasi Krimmis tegemas. See sõjategevus on ebaseaduslik. Krimmi annekteerimine on ebaseaduslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles