Leitsak peibutas randa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanali rand.
Anne kanali rand. Foto: Kristjan Teedema

Eile pärastlõunal, mil päike oli linnaõhu kütnud juba pea 30-kraadiseks, kihas Anne kanali rand suvitajatest. Peamiselt noored emad, aga ka vanaemad lapselastega ning mõned kooliõpilased lasid päikesel oma keha praadida ning tuuleiilidel tuulutada.

Emajõe vesi oli eile juba 16 kraadi, Anne kanalis aga tõenäoliselt paar pügalat soojemgi. Käega kaldaäärset vett katsudes tundus, et ujuda kannatab juba küll. Mitu last seda võimalust ka kasutas. Kes teab, millal jälle saab, sest lähipäevade ilm võib tulla heitlik. Täiskasvanud eelistasid esialgu jääda siiski kaldale.

Ametliku rannahooaja alguseni jääb veel 12 päeva. Ettevalmistustööd selleks on lõpusirgel. Anne kanali äärde ning Emajõe linna- ja vabaujulasse laotati randa 400 tonni liiva, rääkis G4S rannavalve projektijuht Marko Lepik. Vetelpäästjad on kenasti välja koolitatud. Umbes pooled neist tegid sama tööd ka mullu suvel, lisas Lepik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles