Uus kuub, aga kulunud kangast

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Saidla
Siim Saidla Foto: Erakogu

Küllap lõi nii mõnigi Elukirja kauaaegne lugeja imestusest käsi kokku, kui ajakirja maikuu numbrit nägi – trükise mõõtmed on kahanenud varasemast poole napimaks ja sisukülgede paber asendatud odavamaga. Uue kujundusega väljaande sisu on samuti uus, keskendudes peatoimetaja Anneli Aasmäe sõnul minevikku jäänud inimestele ja sündmustele.

Ajakirja uue kuuega harjumine võtab Elukirja tellijatel ilmselt aega, sest brošüürimõõdus üllitatakse tavapäraselt reklaamiväljaandeid. Olen kuulnud rahulolematut vastukaja, et vana formaati oli parem lugeda ja mõnel tillukesel pildil ei näe ilma luubita, keda seal on kujutatud.

Uus Elukiri on tulvil mälestusi. Ma ei kujuta ette, kas kantud kangast (ehk nostalgiliste artiklitega) uus kuub rahuldab seniseid lugejaid, kes harjumuspäraselt ootavad lisaks portreeloole arsti, aedniku, stilisti jt nõuandeid ning reisikirju vms, mis innustavad tegutsema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles