Poliitikud peavad keelatud valimisreklaami kulud tagastama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Tammemäe kepikõnnikampaania reklaam.
Karin Tammemäe kepikõnnikampaania reklaam. Foto: Mihkel Maripuu

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon tegi ettekirjutuse Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, abilinnapea Arvo Sarapuule, Põhja-Tallinna linnaosa vanemale Karin Tammemäele ja tema asetäitjale Priit Kutserile, Tallinna ettevõtlusametis töötavale Jaanus Mutlile (eelnevalt loetletud poliitikud kuuluvad Keskerakonda) ning Tartu endisele linnapeale, praegu tervise- ja tööministri ametit pidavale Urmas Kruusele (Reformierakond). Kõik nad peavad tagastama mullustel kohalikel valimistel tehtud ja algselt teavituskampaaniaks nimetatud valimisreklaamide kulud.

Järelevalvekomisjoni esimees Ardo Ojasalu (SDE) ütles, et komisjon kaalub ühtlasi ka võimalust pöörduda valdavalt samade juhtumite pärast prokuratuuri. «Selles osas, kas uurimisasutuse poole pöörduda või mitte, on meil hetkel käimas kirjalik hääletus. Kui see lõpeb, siis selgub, millise seisukoha komisjon kujundab,» lausus ta ning lisas, et komisjoni otsus selgub täna.

Poliitikutele eile saadetud ettekirjutuste kohaselt peavad valimistel kandideerinud keskerakondlased tagastama Tallinna maksumaksja raha eest tehtud reklaami kulud linnale ja Kruuse MTÜ-le TriSmile, kelle tellimusel tema reklaamplakat valmis. Raha tuleb tagastada 30 päeva jooksul, samas on võimalik ettekirjutus ka vaidlustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles