Eesti toetab Lõuna-Osseetia lapsi miljoni krooniga

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Osseetia naine oma maja ees purukspommitatud Tshinvalis, kus käisid ägedad lahingud separatiste toetavate Vene üksuste ja Gruusia vägede vahel.
Lõuna-Osseetia naine oma maja ees purukspommitatud Tshinvalis, kus käisid ägedad lahingud separatiste toetavate Vene üksuste ja Gruusia vägede vahel. Foto: AP / Scanpix

Eesti välisministeerium toetab ÜRO lastefondi UNICEF kaudu Lõuna-Osseetiast pärit põgenikustaatuses lapsi miljoni krooniga.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Vene-Gruusia sõjalise konflikti suurimateks kannatajateks rahulikud elanikud, sealhulgas lapsed.

«Seetõttu otsustasime abi anda ka neile põgenikele ja lastele, kes liikusid Lõuna-Osseetiast põhja suunas Põhja-Osseetiasse ja teistesse Venemaa piirkondadesse. Samuti toetame Gruusia teistesse piirkondadesse liikunud põgenikke,» lisas Paet.

Paet lisas, et laupäeval läheb Gruusia poole teele ka teine lennukitäis humanitaarabi.

«Kõigepealt mul on hea meel, et on esimesed teated, et ka Lõuna-Osseetia alad on avatud rahvusvahelistele humanitaarorganisatsioonidele,» sõnas Paet tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Laupäeval läheb Paeti kinnitusel teele teine humanitaarabi saadetis. Selle suurusjärk on 10 tonni ja peamiselt on ka selle eesmärk aidata põgenikke ja lapsi.

Saadetises on tekid, padjad, madratasid, hügieenitarbed, toit ja meditsiinitarbeid. Samutis saadetakse koostöös Humana Eestiga lasteriideid ning eestlaste kogutud mänguasju.

Saadetis läheb riigile maksma ligi 4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles