Tartu Ülikooli nõukogu pani reformile veto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaiu sõnul pole Tartu Ülikooli nõukogus juhtimisreformi vastaseid. Küll aga olid viimati enamuses inimesed, kes arvasid, et veel pole õige aeg põhikirja kinnitada.
Kersti Kaljulaiu sõnul pole Tartu Ülikooli nõukogus juhtimisreformi vastaseid. Küll aga olid viimati enamuses inimesed, kes arvasid, et veel pole õige aeg põhikirja kinnitada. Foto: Peeter Langovits

Tartu Ülikooli nõukogu otsustas neljapäeval panna senati vastuvõetud uuele põhikirjale viivitava veto, mis annab osapooltele lisaaega täiendavateks aruteludeks nii ülikoolis sees kui ka väljaspool.

«Otsus tuli napilt – [häältega] 6:5. Jääb mulje, et nõukogu oli koledasti lõhki, aga tegelikult see nii ei olnud. Meil oli lihtsalt erinev arusaam sellest, kuidas kujunenud olukorda lahendada,» lausus Tartu Ülikooli nõukogu esimees Kersti Kaljulaid.

«Enamik meist arvab endiselt, et reform tuleb läbi viia ja see on õige. Küsimus oli selles, kuidas saavutada olukord, kus kõik oleksid rahul ja mõistaksid selle reformi toimumise vajalikkust, saaksid aru oma kohast ülikooliperes, et nad mõistaksid, mis saab neist endist ja nende üksusest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles