Pärnumaa omavalitsused taotlevad projektideks sadu miljoneid kroone

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee- ja kanalisatsiooniprojekti ehitustööd
Vee- ja kanalisatsiooniprojekti ehitustööd Foto: Margus Ansu

Pärnumaa omavalitsused taotlevad ühtekuuluvusfondist sadu miljoneid kroone veemajanduse kaasajastamiseks.

Sindi ja Sauga taotlevad koos 229 miljonit krooni, millest vähemalt 15 protsenti peavad nad rahastama ise, teatab Pärnu Postimees. Eesti lubas euroliidule ehitada üle 2000 elanikuga asulates vee- ja kanalisatsioonisüsteemid välja 2010. aasta 31. detsembriks.


"Tammistes ei ole nii palju elanikke, aga nüüd liideti Sindi, Paikuse ja Sauga valla Tammiste osa, seda võeti Sindi torustiku reoveekogumisalana ja saadi kokku 7100 inimest. See läheb programmi tingimuste alla. Kui riik on endale sellise kohustuse võtnud ja euroraha selleks on antud, oleks sellest mingil põhjusel ära öelda arusaamatu," arvas Sauga vallavanem Vello Tiidermann. Ta on veidi mures, et kogu uus vee- ja kanalisatsioonivõrk tuleb Tammistes ehitada eramaadele, mille puhul tuleb saada elanike nõusolek.
Vändra alev taotleb ühtekuuluvusfondist 111 miljonit krooni, et rekonstrueerida alevis kõik seitse kilomeetrit olemasolevaid vee- ja kanalisatsioonitorustikke ning ehitada juurde kümmekond kilomeetrit uusi.


Saarde vald loodab esitada 100-150 miljoni kroonise taotluse ühtekuuluvusfondi tõenäoliselt poole aasta pärast, et luua ühtne vee- ja kanalisatsioonivõrk Kilingi-Nõmme linna ja selle lähiümbrusse.


AS Pärnu Vesi loodab ühtekuuluvusfondist raha saada enam kui 370 miljoni krooni suurusele projektile, millega tahetakse rekonstrueerida ja laiendada Pärnu kesklinna, Ülejõe ja Rääma linnaosa ühisveevärki ja -kanalisatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles