Reklaamiraha ettekirjutused võidakse tühistada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon võib menetlusvigade tõttu tühistada Tallinna keskerakondlastest linnajuhtidele tehtud ettekirjutused, mis kohustavad neid mullusügiseste valimisreklaamide kulud linnakassasse tagastama, sest enne ettekirjutuste tegemist ei olnud neid haldusmenetluse käigus nõuetekohaselt ära kuulatud.

Siiski ei tähenda see, nagu võiksid Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi ja tema asetäitja Priit Kutser ning Tallinna ettevõtlusametis töötav Jaanus Mutli komisjoni ettekirjutustest ja reklaamiraha tagastamisest pääseda. Kui komisjon otsustab praegused ettekirjutused tühistada, algatatakse uus menetlus, millesse nõuetekohaselt kaasatakse ka keskerakondlased. Sel juhul saavad Savisaar, Mutli, Kutser ja Tammemägi esitada uue ettekirjutuse kohta seisukoha, vastuväited ja neid kinnitavad tõendid.

Järelevalvekomisjon tegi keelatud valimisreklaami kulude tagastamiseks kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas kandideerinud eelmainitud neljale inimesele ja ka abilinnapea Arvo Sarapuule ettekirjutuse 27. mail. Nad kõik vaidlustasid ettekirjutused Tallinna halduskohtus. Neist Sarapuu maksis oma reklaamikulud linnale tagasi, kui jäi halduskohtus kaotajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles