Eesti odamehed ootavad tipphetkeks vormi tõusu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätta ja Tanel Laanmäe (teisel pildil) senised odakaared pole olnud sellised, nagu mehed ise lootsid, kuid lähituleviku suhtes on mõlemad täis optimismi.
Risto Mätta ja Tanel Laanmäe (teisel pildil) senised odakaared pole olnud sellised, nagu mehed ise lootsid, kuid lähituleviku suhtes on mõlemad täis optimismi. Foto: Pm

Eesti odaviskajad Risto Mätas ja Tanel Laanmäe on terve hooaja saatnud piigi stabiilselt 80 meetri joone kanti, kuid need pole tulemused, mida mehed ise hooaja eel lootsid. Samas usuvad mõlemad, et hooaega on võimalik veel päästa.

«Olen senistes tulemustes pettunud – talvel sai tehtud roppu tööd ja ootused olid palju kõrgemad,» tunnistas mullu suvel Moskva MMil 8. koha saanud Mätas. «Oma jälje jättis vahepealne seljahäda, kuid ainult selle süüks ei saa hooaja senist käiku ajada. Pean tegema tõsised järeldused, sest järgmisel suvel on MM ja sealt edasi olümpia. Uuesti samasse auku astuda ei saa.»

Mätas märkis, et lootis juba hooaja alguses Hiinas võisteldes kaugele visata, kuid see ei õnnestunud. Seejärel segas seljavigastus ning valu taludes oda visates harjus keha vale visketehnikaga. «Nüüd olen tehnika uuesti paika saanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles