Karksist Ruhja

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva haiglast kiirabiautoga saabunud seitse inimest.
Põlva haiglast kiirabiautoga saabunud seitse inimest. Foto: Erakogu

Viljandimaa Karksi valla mees Leo Liiber oli üks neist, kes veerand sajandit tagasi korraldas Läti piiri äärsetel teedel Balti keti toimimist, ning ta lubab lausa võidelda selle eest, et toimunu tähtsust Eestis ei unustataks.

25 aastat on Liiber tundnud kohustust igal aastal Eesti-Läti piiril Lilli-Unguriņi piiripunktis koos naabritega Läti Naukšēni vallast 23. augusti suurpäeva meenutada. «Lätlasi on sel päeval piiril alati rohkem kui eestlasi – neile tundub Balti kett olevat südamelähedasem kui meile,» rääkis ta.

Alates Balti keti 20. aastapäevast, kui lätlased piiri äärde Balti riikide ühise suursündmuse auks mälestusmärgi paigaldasid, on 23. augustil Naukšēni ja Karksi vald korraldanud ühise kultuuriprogrammi ning meenutusüritused muutunud rahvarohkemaks. «Sel korral tuleb piirile esimest korda ka Eesti president,» tundis Liiber heameelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles