Loomakaitsjad: meil TV3-le pretensioone pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülik seostub televaatajatel peamiselt lemmiklooma, mitte lihaloomana nagu eilses saates, arvavad loomakaitsjad.
Küülik seostub televaatajatel peamiselt lemmiklooma, mitte lihaloomana nagu eilses saates, arvavad loomakaitsjad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Me oleme alati väga teravalt tauninud loomade julma kohtlemise näitamist televisioonis, kuid eilse telejaama Tv3 saatelõigu kohta meil pretensioone ei ole,» ütles Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Kaie Kasemets.

«Meenutagem vaid loomakaitse seltsi tegevust mõne aasta eest, kui Eesti Televisioon näitas elusa kala fileerimist,» ütles Kasemets. Teatavasti esitas loomakaitseselts 2006. aasta sügisel Põhja politseiprefektuurile avalduse kriminaalmenetluse alustamiseks saates «Paar» näidatud looma julma kohtlemise põhjal.

«Kui telejaam näitab saates looma tapmist, peab see olema kiire ja loom ei tohiks surres kannatada. Me pole ju loomade tapmise ja nülgimise telesaadetes näitamise vastu. Lihasööjad peavad teadma, kuidas liha nende toidulauale jõuab,» kommenteeris Kasemets.

«Kindlasti peaks enne sellist saadet aga vaatajaid teavitama, et sellised kaadrid on kavas. Eriti tähtis on rõhutada, et lapsed ei hakkaks nähtut järele tegema,» nentis Kasemets.

«Meil TV3-le selle saate pärast pretensioone ei ole. Küüliku väärkohtlemist ju ei toimunud,» nentis loomakaitsja. «Inimesed peaksid olema teadlikumad.»

Millest siis ikkagi vaatajate selline pahameeletorm? «Arvatavasti assotsieerus põllumajandusloomana kastatatud küülik vaatajatel kohe lemmikloomana. Paraku tuleb aktsepteerida, et küülikuid kasvatatakse ka lihaloomana ja see on Eestis üha tõusev trend,» nentis Kasemets.

«Meie oleme alati seisnud selle eest, et loomade julma kohtlemist telesaadetes ei näidataks. Kui  kogupere-telesaates näidatakse küüliku tapmist, tundub see nii absurdsena, et võtab lausa sõnatuks,» ütles Eesti Jahimeeste Seltsi tegevjuht Hegne Lump.

Telekanal TV3 teatas täna, et palub vabandust oma vaatajate ees, keda riivas eilses telesaates «Õhtusöök viiele» näidatud lõik küüliku tapmisest.

Eile õhtul eetris olnud ja praegugi TV3 kodulehel nähtavas saates on lõik, kus puurist võetud küülik kaikaga surnuks lüüakse. Hetkel, kui kaigas surmahoobi andis, muutus ekraan pimedaks. Väga suur hulk vaatajaid on lõigu pärast avaldanud sügavat pahameelt nii internetifoorumites, Postimehe võrguleheküljel kui ka otse toimetusse helistades.

TV3 teatas vastuseks, et palub vabandust vaatajate ees, keda toidu saamislugu riivas. Telekanal märkis, et «Õhtusöök viiele» on saade elust enesest, kus tavalised Eesti inimesed oma eelistuste põhjal süüa valmistavad ja aega veedavad. «Suve jooksul on igal nädalal liharoogasid valmistatud, mis tähendab, et enne kaunilt kaetud lauale jõudmist on praadide eellugu olnud sama,» ütles TV3 avalike suhete juht Annely Adermann.

«TV3 juhib samas tähelepanu sellele, et saates ei näidatud küüliku tapmist, verd ega looma piinamist,» lisas Adermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles