Juhtkiri: Tallinn võtab tööle

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Eile sai avalikkusele teatavaks, et Tallinna linnapea õigusnõunikuna on tööle asunud endine Harju maakohtu kohtunik Valeri Lõõnik, kes jäi omal ajal avalikkuse tähelepanu fookusse selle kohtunikuna, kes esimeses astmes mõistis kurikuulsa maadevahetuse protsessi süüalused õigeks.

Üks viimastest oli ka endine põlluminister, algul Rahvaliitu, seejärel Keskerakonda kuulunud riigikogu liige Ester Tuiksoo. Lõpptulemusena jäi ta aga protsessil süüdi pistise võtmises ning teda karistati tingimisi vangistusega.

Tuiksoo pidi süüdimõistetud kurjategijana lahkuma nii parlamendist kui Keskerakonnast. Nüüd on ta leidnud rakendust pealinna munitsipaalvõimu juures, asudes tööle Tallinna ühistupanga loomist ettevalmistavas sihtasutuses. Tema üle kohut mõistnud Lõõnik on aga 13. oktoobril ehk selle nädala esmaspäeval võetud vastu Keskerakonna liikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles