Viinakartelli kohtuasja osalised eitasid süüd

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimus esimene kohtuistung viinamüügi kartelli asjas. Kokku on  kohtu all kuus ettevõtet.
Eile toimus esimene kohtuistung viinamüügi kartelli asjas. Kokku on kohtu all kuus ettevõtet. Foto: Sander Ilvest

Liviko, samuti kaubandusettevõtted Selver, Rimi Eesti Food, Maxima Eesti, Prisma Peremarket ja Helter-R ning nende ettevõtetega seotud 12 füüsilist isikut ei nõustunud eile Harju maakohtus riigiprokurör Laura Feldmanise väitega, et nad sõlmisid viis aastat tagasi konkurentsi kahjustava kokkuleppe.

Prokuratuur lubab täna jätkuval kohtuistungil avaldada kuriteo tõendid, milleks on asjaosaliste arvutitest pärit elektronkirjad. Süüdistuse järgi organiseeris Liviko kuritegeliku skeemi, soovitades oma suurklientidel müüa odavaimat pooleliitrises klaastaaras viina mitte odavamalt kui 63,5-kroonise hinnaga.

Samas tunnistas Feldmanis, et isikud, kelle ta süüdistatavate nimekirja on pannud, ei saanud kokkuleppe sõlmimiseks mitte kunagi omavahel kokku. Hinnaleppest teada saanud nn vandenõulased olevat oma nõusolekust Livikot informeerinud e-kirja teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles