Reisikindlustuse pealt säästa ei maksa

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka tavaline luumurd võib võõrsil kaasa tuua ehmatavalt suure arve.
Ka tavaline luumurd võib võõrsil kaasa tuua ehmatavalt suure arve. Foto: AGE/Scanpix

Kulturist Argo Ader palub Facebookis abi nädalavahetusel Tais õnnetusse sattunud poja koju toomiseks (vt lisalugu). Välisministeeriumi kinnitusel on selliseid juhtumeid palju rohkem, kui avalikkuse ette jõuab, sest reisile minnes jäetakse mõnekümneeurone kindlustus tegemata.

«Ka siis, kui inimesel on eralennuk, ema on advokaat ja isa miljonär, tasuks enne reisi kindlustus teha, sest see säästab pereliikmeid rahamurest ja südamevalust,» rääkis välisministeeriumi konsulaarabibüroo lauaülem Liina Viies.

Keskmiselt vajab iga päev välisministeeriumilt abi kolm Eesti kodanikku, kellest ühel on juhtunud midagi tõsist – kas on satutud õnnetusse või kuriteo ohvriks või jäädud haigeks. Kui dokumentide kordaajamine on üsna lihtne, siis viga saanud või haigeks jäänud inimese aitamine võib osutuda pere jaoks ületamatult kalliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles