Tallinna eelarve läbis teise lugemise

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu.
Tallinna volikogu. Foto: Peeter Langovits

Tallinna 2015. aasta eelarve kogumahuga üle 529 miljoni euro läbis linnavolikogus esimese ja teise lugemise.

Ligi tund pärast südaööd lõpetas Tallinna linnavolikogu tuleva aasta linnaeelarve eelnõu teise lugemise. Linnavolinikud olid esitanud kokku 64 muudatusettepanekut, millest kaheksat soovitasid toetada linnavalitsus ja volikogu rahanduskomisjon. Seega suurenes teiseks lugemiseks Tallinna eelarve kavandatud kogumaht 135 000 euro võrra 529,2 miljoni euroni. Ligikaudu sama suur on ka tänavune linnaeelarve koos kahe lisaeelarvega. 502,8 miljoni euro suuruse 2014. aasta põhieelarvega võrreldes on aga järgmiseks aastaks koostatud eelarve enam kui viie protsendi võrra mahukam.

Kalevi Spordihalli tervikrenoveerimise tulemusel lisandub Tallinnasse nüüdisaegne spordihoone; plaanis on alustada Sõle spordikompleksi ehitust. Valmima peab Kultuurikatel ja Kadriorgu kerkima mälestusmärk Jaan Poskale.

Viru tänav muudetakse Harju tänava eeskujul ühetasapinnaliseks jalakäijate alaks. Paraneb tänavavalgustus, ainuüksi vanalinna paigaldatakse 450 uut LED valgustit. 5,8 miljoni euro eest tellitakse kolme kooli renoveerimisprojekt ja alustatakse Pääsküla gümnaasiumi põhjalikku remonti. Teid-tänavaid parandatakse 25,7 miljoni euro ehk suurema summa eest kui sel aastal. Jätkub trammiliinide renoveerimine ja uute munitsipaalelamute rajamine. Tugikeskus Juks saab uue hoone. Investeeringute kogumahuks on kavandatud 70 miljonit eurot.

Eelarve peamiseks tuluallikaks on üksikisiku tulumaks, millest laekub eelarve eelnõu kohaselt järgmisel aastal linnakassasse 304 miljonit eurot. Maamaksust on kavandatud 27,8 miljonit eurot, linnaasutuste omatuludena 56,4 miljonit eurot ning sihtotstarbeliste toetustena saadavateks tuludeks 79 miljonit eurot.

Nädala pärast toimuval linnavolikogu erakorralisel istungil on kavas eelarve-eelnõu kolmas lugemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles