Muusika, mis värskendab ajusid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Laul (37) alustas 7. jaanuaril Tartu ülikooli aulas sarja «Beethoveni 32 sonaati» esimest kontserti Ludwig van Beethoveni sonaadiga nr 1 aastast 1795. Seejärel kõlasid sonaadid nr 6 ja nr 24 ning kontserdi teises osas sonaadid nr 25 ja nr 18.
Peeter Laul (37) alustas 7. jaanuaril Tartu ülikooli aulas sarja «Beethoveni 32 sonaati» esimest kontserti Ludwig van Beethoveni sonaadiga nr 1 aastast 1795. Seejärel kõlasid sonaadid nr 6 ja nr 24 ning kontserdi teises osas sonaadid nr 25 ja nr 18. Foto: Kristjan Teedema

Tartus enneolematu muusikateo ette võtnud Peterburi pianist Peeter Laul  andis Tartu ülikooli aula kõrvalruumis pool tundi enne publiku ette minekut intervjuu. Küsimused ja vastused olid vene keeles. Miks, sellest intervjuu tagumises pooles.

Tegite aulas nüüdsama proovi. Mida arvate sellest esinemiskohast ja sealsest klaverist?

Ma ei ole siin esimest korda. Aulas on üldiselt meeldiv klassikalist muusikat mängida, saal mulle meeldib. Siinne klaver ei ole nende Steinwayde hulgas, millega ma olen mänginud, just minu lemmikpill, aga võib küll mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles