Valdeku tänaval algas rattatee ehitus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattatee.
Jalgrattatee. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Äsja algas Männiku tee ja Valdeku tänava ristmikult kuni Viljandi maanteeni kulgeva rattatee ehitus, tuleva aasta plaanis on veel umbes 12 kilomeetri pikkune teelõik.


Valdeku tänava ja Viljandi maantee kergliiklustee seob Rae ja Kiili valla rattateed Tallinna omadega.

Nõmme linnaosavanema Rainer Vakra sõnul toimub Männiku kergliiklustee ehitamine kahes etapis ning tööd lähevad maksma 13,6 miljonit krooni. Tee ehituseks saadi 11,6 miljoni krooni eurotoetust, kaks miljonit krooni on linna omafinantseering.

Esimeses ehitusjärgus rajatakse kergliiklustee Valdeku tänavale Männiku teest Viljandi maanteeni, teises etapis ehitatakse tee piki Viljandi maanteed Valdeku tänavast linna piirini.

«Senised võimalused rattaga või jalgsi mööda Valdeku teed Männikule tulla on olnud kehvad, eriti märjal aastaajal, kui Liiva kalmistu äärsed teerajad muutuvad poriseks,» lausus Vakra.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppeli sõnul loodetakse kergliiklustee veel sel aastal valmis ehitada. Järgmisel aastal rajatakse kokku umbes 12 kilomeetrit rattateed vanale raudteetammile. Selle esimene lõik viib Hiiult Järveotsa teeni. Teine osa aga sealt linna poole kuni palju räägitud Kultuurikilomeetrini.

«Merimetsa tee juurest läks ju ka vanasti raudtee. Vanemad inimesed võibolla mäletavad veel seda,» ütles Koppel. Selle rattatee valmimisega tõuseb Tallinna rattateede kogupikkus 200 kilomeetrini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles