Kolm Eesti õlletootjat panid seljad kokku ning tegid ühe retsepti järgi õlu, selgitamaks välja kas peale jäävad geenid või kodune kasvatus.
Kolm õllepruulijat ja üks retsept: kes jäi peale?
Kolm Eesti pruulmeistrit said möödunud kuul kokku ja otsustasid koos ühe õlle teha, kuna liiga palju kokkasid ümber ühe katla ei mahtunud, siis lepiti retsept kokku ja igaüks läks oma pruulikotta õlut tegema. Valmis meisterdati Lehe Kolmik, Õllenaudi Kolmik ja Vormsi Kolmik.
Eile õhtul said pruulijad hipsterlikus õlle- ja kohvipoes Uba&Humal kokku, ikka selleks, et saaks veenduda, kelle õlu on parem ja mis on olulisem, kas geenid või kodune kasvatus. Selleks, et meistrite endi maitsemeeli kontrollida viidi läbi katse, kus mehed pidid oma õlu ära tundma.
Jälgede segamiseks oli õlu valatud klaasi ja tundmatu konstandina lisatud üks jänkide poolt valmistatud Brown Ale. Kuigi õlle retsept oli kõigil sama, siis nenditi, et maitse on neil erinev – hapukus varieerus. Tulemus näitas, et õllepruulimisel ei ole oluline mitte retsept, vaid lisaks sellele kõik muu, mis sinna juurde käib.
Parimaks õlleeksperdiks osutus Vormsi käsitööõlu pruulmeister Arkadi Tammik, tema arvas ära nii enda toodangu kui ka teiste oma. Lehe pruulmeister Tarmo Tali ja Õllenaudi meister Ilmar Räni seekord täkkesse ei pannud.
Uba&Humal on õlu- ja kohvipood, mille sortimendis on sadasid õllemarke Eestist ja välismaalt. Pood asub Tallinnas Võrgu tänavas.