Sammuke tagasi, kaks edasi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe nädala kestel pidasid võimuliidu moodustamise kõnelusi Isamaa ja Res Publica Liidu juht Urmas Reinsalu (paremalt) Reformierakonna juht Taavi Rõivas, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Sven Mikser ning Vabaerakonna juht Andres Herkel. Läinud laupäeval Rõivas Herkelit enam kohtumisele ei kutsunud.
Kahe nädala kestel pidasid võimuliidu moodustamise kõnelusi Isamaa ja Res Publica Liidu juht Urmas Reinsalu (paremalt) Reformierakonna juht Taavi Rõivas, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Sven Mikser ning Vabaerakonna juht Andres Herkel. Läinud laupäeval Rõivas Herkelit enam kohtumisele ei kutsunud. Foto: Liis Treimann

Uuesti alanud võimukõnelustele annab hoogu ja värvi tuleval esmaspäeval kogunev riigikogu, kes esimese asjana valib juhatuse, ja parlamendi juhatuse kohad on alati olnud osa võimuleppest.

Kui nädal osutub Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase kes teab juba mitmenda käigu sissepanemisel tulemuslikuks, võib võimukokkuleppe osaks olla praeguse spiikri Eiki Nestori (SDE) jätkamine. Nestoril pole ka selle vastu midagi.

Kui konkreetset lepet selleks ajaks ei sünni, siis piisab ka kokkuleppest, et ollakse ühe kandidaadi taga nii spiikri kui ka asespiikri valimistel. See saab ka kohe esimeseks proovikiviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles