Allkirjade kogumine Vene osaluse peatamiseks ENPA-s kestab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland.
Kristiina Ojuland. Foto: Raigo Pajula.

Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee (ENPA) büroo ei arutanud täna ettepanekut peatada Venemaa delegatsiooni liikmete akrediteering, kuna vajalikku 20 allkirja ei saadud kokku, riigikogu aseesimehe Kristiina Ojulandi kinnitusel jätkub allkirjade kogumine.

Esmaspäeval alustati ametlikult allkirjade kogumist ENPA raportööri Gruusia küsimuses ning liberaalide fraktsiooni juhi Matyas Eörsi Ungarist ja riigikogu aseesimehe Kristiina Ojulandi ettepanekule peatada Venemaa delegatsiooni liikmete akrediteering Euroopa Nõukogu parlamentaarses assamblees.

Ettepaneku arutlusele võtmiseks on vaja 20 allkirja ja alla peab olema kirjutanud ka viis parlamendi liiget. Ettepanek pidi olema arutluse all tänasel, reedesel ENPA büroo istungil. Kuid nädala jooksul ei saadud selleks vajalikke allkirju kokku.

Liberaalid ei kavatse aga algatusest loobuda. Liberaalide grupi aseesimees Ojuland kinnitas, et liberaalide fraktsioon jätkab allkirjade kogumist järgmise kahe nädala jooksul. Teema võidakse võtta päevakorda 29. septembril toimuvale istungile. Praegu on ettepaneku toetuseks antud 17 allkirja.

Ojuland nentis, et fraktsioonide esimeeste kogunemisel Pariisis ei toetanud teised fraktsioonid ettepanekut.

«Sellest võib järeldada, et neile on antud suuniseid seda mitte toetada,» lisas ta.

Üks mõjukamaid fraktsioonijuhte on Venemaad esindav Mihhail Margelov (Euroopa Demokraadid), kes on ka ENPA büroo liige. ENPA büroo reedesel istungil määrati Margelov ENPA Gruusia teemega tegelevasse komiteesse.

Ojuland on ENPA liberaalide (ALDE) grupi ning poliitikakomitee aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles