Idapiiri tagant hirmutatakse Eesti lapsevanemaid

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sügisel oli Andres Raidi (vasakul) juhitavas Tallinna TV saates «Mõtleme taas» oma nägemusest perest rääkimas MTÜga Eesti Vanemad seotud Nadežda Andrejeva ja muusik Allan Sarri.
Mullu sügisel oli Andres Raidi (vasakul) juhitavas Tallinna TV saates «Mõtleme taas» oma nägemusest perest rääkimas MTÜga Eesti Vanemad seotud Nadežda Andrejeva ja muusik Allan Sarri. Foto: Kuvatõmmis

Möödunud sügisest tegutseb Eestis mittetulundusühing Eesti Vanemad, mis on saatnud riigikogu sotsiaalkomisjonile ja sotsiaalministeeriumile kirju ning esinenud Tallinna Televisioonis, väites, et Eesti uue lastekaitseseaduse alusel hakatakse vanemailt lapsi ära võtma.

Kõlab kummastavalt? Ometi on alates sügisest praeguseni andnud ligi 3000 inimest allkirja nende petitsioonile avalikul petitsioonide veebilehel. Kui alguses on enamik allakirjutanuid pigem venepärase nimega, siis hiljem on neile üha enam lisandunud ka eesti nimesid. Eesti Vanemate Facebooki lehel on nende mõtetele toetust avaldanud üle 300 inimese.

Nüüd kutsub mittetulundusühing, mis on registreeritud ühte korterisse Põhja-Tallinna linnaosas, inimesi 30. mail Norra saatkonna ette Harju tänava algusesse meeleavaldusele. Seda nimetatakse suureliselt Balti vanemate ketiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles