Lasnamäe Kivila park saab valgustatud kergliiklustee

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe Kivila park
Lasnamäe Kivila park Foto: AFP / Scanpix

Lasnamäel toimuvad Kivila pargi järgmise etapi arendustööd, mille tulemusel saab valmis Kivila pargi valgustatud kõnni- ja kergliiklustee.

Tööde käigus on lahti kaevatud pargis asuv soojatrass. Soojatrass puhastati, tühjad vuugid täideti seguga ja paigaldati hüdroisolatsioon. Betoonalusele on rajatud kergliiklustee jaoks sobilik geotekstiiliga kaetud konstruktsioon.

«Pargiala on liiklusmürast ja heitgaasidest küllaltki hästi isoleeritud ning see on turvaline liikumiseks kõigile jalakäijatele, ka lastele. Kivila pargialal on palju ruumi, õhku, valgust ja see on üks rohkeima haljastusega parke Lasnamäel. «Töös oleva etappiga ei saa veel park valmis, kuid see lisab väärtust,» ütles Riibe.

Ehitustööde käigus rajatakse 330 meetri pikkune ja 4 meetri laiune asfaltbetoonkattega kergliiklustee, paigaldatakse 3 prügikasti ja 18 uut valgustiposti. Samuti valmib pargialal sadevee kanalisatsioon, mis ühendatakse juba olemasoleva trassiga. Kogu arendust puudutava haljasala suurus on 6129 m²

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles