Politsei: tegutseda tuleb enda turvalisust ohtu seadmata

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaklus.
Kaklus. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Kui näete, et inimese elu või tervis on ohus ja on selge, et inimene vajab viivitamatult abi, siis tuleks alati võimalusel sekkuda ning koheselt abi kutsuda, teatas politsei.

«Sellisel juhul tuleks helistada hädaabinumbril ja paluda abi läheduses olevatelt inimestelt,» ütles Tallinna kesklinna politseijaoskonna piirkonnavanem Uudo Sepa.

Kui aga olete ise tänaval sattumas tüli noriva inimese ohvriks, siis tuleks Sepa sõnul võimalusel inimesega püüda kontakti vältida ja eemalduda, sest kunagi ei või teada, millal tülitaja agressiivseks võib muutuda.

Mariel Gregori artiklis «Vähem tölle ja rohkem tõelisi mehi Tallinna tänavatele!» kirjeldatud erinevate konfliktiolukordade puhul ei saa Sepa sõnul anda ühtset käitumisjuhist, sest tegutsemine sõltub alati konkreetsest olukorrast.

«Olenemata situatsioonist ning inimese füüsilisest valmisolekust ja oskustest, ei tasu esmajärjekorras koheselt ründajale vastu hakata, sest kunagi ei tea, milleks pahategija võimeline on. Näiteks võib neil põues peidus olla enesekaitsevahend või relv, millega ta võib vastuhakkajale viga teha,» rääkis Sepa.

«Alati saab paluda abi teistelt läheduses olevatelt isikutel, et siis koos minna tülitajat korrale kutsuma. Kui aga on kahtlus, et isik võib kergesti muutuda agressiivseks ja olla ohtlik, näiteks nagu tihtipeale joobes isikud, siis kindlasti ei ole inimesel kohustust sekkuda, kui ta riskib seda tehes omaenda tervise või eluga,» ütles Sepa, kelle sõnul tuleks sellisel juhul kindlasti helistada hädaabinumbril ja oodata abi.

«Kõige olulisem on tegutseda enda turvalisust ohtu seadmata. Kui näete pealt aga pahatahtlikku kiusamist, tüli norimist või tülitamist ning olukorda saab lahendada sõnade või füüsilise sekkumiseta, siis tuleks loomulikult näidata üles hoolivat suhtumist ning vahele astuda, aga seda alati reaalset ohtu ja vajadust silmas pidades,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles