Valga loob puhta gümnaasiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasium
Valga gümnaasium Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas allkirjastab täna Valga linnavalitsusega ühiste kavatsuste kokkuleppe Valka puhta gümnaasiumi loomiseks.

Valga linna eesmärk on ühendada Valga gümnaasium ja Valga Vene gümnaasium.

Haridusministeeriumi pressiesindaja Rein Joametsa sõnul eelnes leppe sõlmimisele Valga linnavolikogu otsus luua linna puhas gümnaasium. Uus õppeasutus soovitakse avada 1. septembril 2012.

Kokkuleppe järel on haridusministeerium valmis Valga linnavalitsust nõustama gümnaasiumi loomisel õppekeskkonna, asukoha, rahastamisvõimaluste ja muude juriidiliste küsimuste osas.

«Läbi arutatakse ka see, kas luuakse riigigümnaasium või munitsipaalgümnaasium,» lisas Joamets.

Joamets meenutas, et põhinõuded gümnaasiumile on kvalifikatsioonile vastavad õpetajad, vähemalt neli õppesuunda ja piisav arv valikkursusi, mis annaks õpilastele suurema võimaluse endale individuaalne õppekava kujundada.

Ühiste kavatsuste kokkuleppele koolivõrgu ümberkorraldamise kohta kirjutavad alla minister Tõnis Lukas, Valga linnavolikogu esimees Külliki Siilak ja Valga linnapea Ivar Unt.

Seni on haridusministeeriumiga sõlminud ühiste kavatsuste kokkuleppe koolivõrgu korrastamiseks viis omavalitsust - Viljandi, Võru, Sillamäe ja Haapsalu linn ning Koeru vald.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles