Harku vallas kallineb lasteaia kohamaks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alates 1. jaanuarist 2011 kallineb Harku valla lasteaedade kohamaks seniselt 435 kroonilt 652 kroonile kuus.

Harku vallavanem Kaupo Rätsepp ütles postimees.ee’le, et järsu tõusu vältimiseks toimub kallinemine kahes jaos. Septembri algusest tõusis kohamaks 10 protsendile ning 1. jaanuarist tõuseb 15 protsendile miinimumpalgast. «Seadus võimaldab kohamaksu tõsta 20 protsendini miinimumpalgast, mis oleks 870 krooni, kuid maksimumnõuet me ei rakenda,» lisas ta.

Lisaks kallinevale kohamaksule tuleb neil Harku valla lapsevanematel, kelle lapsed käivad Tabasalu Teelahkme lasteaias, maksta ka suuremat toiduraha. Nimelt alates 1. novembrist tuleb senise 22 krooni asemel maksta 24 krooni toiduraha päeva kohta. «See on põhjendatav toiduhindade tõusuga. Vanemad arvasid, et pigem tõstame hinda, et jääks alles vaheldusrikas, kvaliteetne ja tervislik toit,» märkis Tabasalu Teelahkme lasteaia juhataja Merike Küttis. Makstava summa sees on kolm toidukorda: hommikusöök, lõunasöök ja õhtuoode.

Harku vallas tegutseb viis lasteaeda ning kaks lasteaed-algkooli.

Võrreldes Harku vallaga maksavad Tallinna lasteaialaste vanemad ligi kaks korda väiksemat kohamaksu - 348 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles