Fotod: värske riigikogu liige Oudekki Loone andis ametivande

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oudekki Loone andis ametivande.
Oudekki Loone andis ametivande. Foto: Riigikogu Facebooki leht

Täna andis parlamendi ees oma ametivande Lauri Laasi asemel riigikokku saanud keskerakondlane Kerstin-Oudekki Loone.

Riigikogu juhatuse otsustel asus Loone seoses riigikogu liikme Lauri Laasi süüdimõistva kohtuotsuse jõustumisega riigikogu liikmeks alates 21. novembrist. Samuti riigikohtus süüdi jäänud Priit Toobali asemel asus riigikokku Anneli Ott.

Nimelt näevad nii põhiseadus kui ka riigikogu liikme staatuse seadus ette, et saadiku volitused lõpevad enne tähtaega, kui jõustub teda süüdi mõistev kohtuotsus. Süüdimõistva kohtuotsuse jõustumisel parlamendist lahkunud liikmel hüvitisele õigust ei ole.

Riigikohtu kriminaalkolleegium leidis oma 20. novembri otsuses, et Priit Toobal ja Lauri Laasi on süüdi Ivor Onksioni eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises, samuti panid Priit Toobal ja Eesti Keskerakond toime ametialase võltsimise. Samas sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises mõistis riigikohus Priit Toobali ja Lauri Laasi õigeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles