E-tervise strateegia näeb ette kaugravimist

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taipeis leiutatud "targa hamba" prototüüp jälgib näiteks inimene söömis-, närimis- ja suitsetamisharjumusi.
Taipeis leiutatud "targa hamba" prototüüp jälgib näiteks inimene söömis-, närimis- ja suitsetamisharjumusi. Foto: PICHI CHUANG/REUTERS

Eesti e-tervise strateegia aastani 2020 näeb nüüd ametlikult ühe suunana viiest ette tervishoius kõikvõimalike kaugteenuste osutamist, kuni selleni välja, et haigel inimesel saavad kodus küljes olema sensorid, mis reaalajas infot arstideni saadavad.

Eile valitsuse heakskiidu saanud strateegia järgi koonduvad kaugteenuste alla teletervishoid, telehooldus ja kõikvõimalikud m-teenused ning seda nii esmatasandil kui ka eriarstiabi, õenduse ja hoolduse ning ennetustegevuse tasandil. Kaugravimist arendatakse vastukaaluks paratamatule tervise- ja hoolekandetöötajate arvu vähenemisele, probleemidele tervishoiuteenuse kättesaadavusega ning teenuseosutamise kulude kasvule.

Strateegia näeb ette, et aastaks 2020 on loodud tingimused nii kaugmonitooringu teenuste kui e-visiitide ja konsultatsioonide ning videokonsultatsioonide kasutuselevõtuks võrdväärselt füüsiliste teenustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles