Korsikal puhkes moslemivastane protestilaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonstrators, most of them angry against Muslim residents, march in Ajaccio, on the French Mediterranean island of Corsica, Saturday, Dec. 26, 2015.  A crowd vandalized a Muslim prayer room in Corsica a day after an ambush left firefighters injured on the French island. (AP Photo/Jean-Pierre Belzit)
Demonstrators, most of them angry against Muslim residents, march in Ajaccio, on the French Mediterranean island of Corsica, Saturday, Dec. 26, 2015. A crowd vandalized a Muslim prayer room in Corsica a day after an ambush left firefighters injured on the French island. (AP Photo/Jean-Pierre Belzit) Foto: Jean-Pierre Belzit/AP

Pärast kaht päeva araablastevastaseid proteste Korsikal teatasid Prantsuse võimud eile, et keelavad vähemalt 4. jaanuarini kõik kogunemised ja meeleavaldused saare pealinnas Ajaccios. Samuti tekitati turvaala umbes 1700 inimesele kodu pakkuva Jardins de l’Empereuri elamukompleksi juurde.

Nii reedel kui ka laupäeval tulid Ajacco tänavatele tuhanded meeleavaldajad, kes karjusid loosungeid nagu «See on meie kodu!» ja «Araablased välja!».

Protestilaine sai alguse jõululaupäeva õhtul Jardins de l’Empereuris toimunud kokkupõrkest, milles sai viga kaks tuletõrjujat ja üks politseinik. Jõulude esimest püha tähistasid immigrandivastased Jardins de l’Empereuris moslemite palveruumi segipeksmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles