ID-kaarti ei saa aasta lõpus ja uue alguses kiirkorras taotleda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Uue kujundusega isikutunnistust ehk ID-kaarti ja elamisloakaarti ei saa seoses ümberseadistustega 23. detsembrist kuni 7. jaanuarini kiirkorras taotleda.

Kiirkorras väljastatavat ID-kaarti ei saa taotleda alates 23. detsembrist ning kiirkorras väljastatavat elamisloakaarti alates 1. jaanuarist kuni 7. jaanuarini, teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA).

Tavakorras väljastatavate ID-kaartide ja reisidokumentide taotluste vastuvõttu ümberseadistused ei mõjuta. Passi saab neil päevil jätkuvalt taotleda ka kiirkorras.

PPA hakkab 1. jaanuarist välja andma uue kujundusega ID-kaarti ning kolmandate riikide kodanikele elamisloakaarti.

Viimasele kantakse andmed elamisloa kohta ning ka sõrmejäljed, mille andmiseks peab ta isiklikult pöörduma PPA prefektuuri teenindusse või vabariigi välisesindusse. Elamisloakaardiga on võimalik kasutada e-teenuseid ja anda digitaalallkirja samamoodi nagu ID-kaardiga.

ID-kaardi väljastamise eest on uuel aastal riigilõiv 380 krooni (24,28 eurot) ning elamisloakaardi eest 480 krooni (30,67 eurot). Samade dokumentide kiirkorras väljastamise eest tuleb riigilõivu tasuda vastavalt 700 krooni (44,73 eurot) ja 1000 krooni (63,91 eurot).

Kõik varem välja antud dokumendid kehtivad nende kehtivusaja lõppemiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles