Politsei tabas jõhkarditest tänavaröövlid, kes tegutsesid üle Eesti

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövis kahtlustatav noormees.
Röövis kahtlustatav noormees. Foto: PPA

Märtsi keskel pidasid Põhja prefektuuri politseinikud kinni 15- ja 18-aastase noormehe, keda on alust kahtlustada mitmes röövis. Kohus võttis nad eeluurimise ajaks vahi alla.

Kahtlustuste järgi tungisid Narvast pärit noorukid selle aasta algusest kuni märtsi keskpaigani Eesti eri paikades tänaval kallale juhuslikele inimestele ning võtsid neilt vägivalda kasutades ära mobiiltelefone, rahakotte ja muid väärtuslikke esemeid. Kui palju inimesi noormeeste ohvriteks langes ja kui suurt kahju nad kuritegudega tekitasid, seda praegu selgitatakse, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juhi Rait Pikaro sõnul oli noormeeste käekiri jõhker ning tema kinnitusel ei ole noorukid oma tegude tõsidust mõistnud. «Kinnipeetud noormehed tegutsesid agressiivselt, nad on oma ohvrite suhtes olnud vägivaldsed ning tekitanud paljudele vigastusi, mis on vajanud meedikute abi,» märkis ta ning lisas, et tihti valisid nad ohvriteks alkoholi tarvitanud inimesed, kes ei olnud võimelised ennast kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles