Toobal ei saanud õigust osaleda ERJK koosolekul

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna halduskohus otsustas eile mitte rahuldada Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali esialgse õiguskaitse taotlust, mis tähendab, et Toobal ei tohi täna osaleda erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) koosolekul.

Tallinna halduskohtu pressiesindaja sõnul soovis Toobal kohtult esialgset õiguskaitset, et erakondade rahastamise järelevalve komisjon ei saaks mis tahes viisil takistada tema osalemist komisjoni töös ja koosolekutel.

Komisjon viis aprilli lõpus oma töökorda sisse muudatuse, mille kohaselt ei tohi kriminaalkorras karistatud inimesed komisjoni töökoosolekutel viibida. Muudatus oli ajendatud Keskerakonna juhatuse märtsi algul langetatud otsusest nimetada partei annetuste võltsimises ja eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises süüdi mõistetud Toobal järelevalvekomisjoni uue koosseisu liikmeks. Komisjoni uue koosseisu avaistung toimub täna hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles