Pirita: kitsastel tänavatel sõitmine eeldab viisakust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondi tänaval on üks sõidurada täiesti kadunud.
Tondi tänaval on üks sõidurada täiesti kadunud. Foto: Mihkel Maripuu

Tuntud sõiduõpetaja Johannes Pirita sõnul ei ole lumehangede tõttu väga kitsaks muutunud tänavatel autoga sõitvatele juhtidele mitte mingit muud soovitust, kui tuleb olla üksteise vastu viisakas.

«Sellistes olukordades teisiti ei saagi, kui peab üksteise vastu viisakas olema,» ütles Pirita. «Liikluseeskiri siin mingit abi ei anna. Kui mina aga oleks liikluse korraldaja, siis oleksin Tallinnas juba mitu tänavat ühesuunaliseks teinud ning mõnigi probleem oleks lahendatud olnud.»

Pirita sõnul on lapsik mõnede liikluskorraldajate jutt, et kui tänavad ajutiselt ühesuunalisteks teha, siis inimesed sõidavad ikka harjumuse järgi. Märgid tuleb nii panna, et need oleksid juhtidele hästi nähtavad ja lumesahk neid pikali ei lükkaks.

Pirita mainis, et linnas korraldavad praegu liiklust sahajuhid, kes lükkavad teed lahti ainult ühe sahalaiuse ulatuses ning nii kaobki üks sõidurada ära. Miks ei võiks tänavaid laiemalt lumest puhastada?

«Seejuures ei ole ka mingit märki välja pandud, et üks sõidurada ära kaob,» kurjustas kogenud sõiduõpetaja. «Sõitsin eile mööda Vabaduse puiesteed ja Pärnu maanted ning seal kaob samuti üks rada ära, mingit viidet sellele aga ei ole.»

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et Vabaduse puiestee on tõesti laiemaks tegemata, kuna linna ühe lepingupartneri Teho Eesti Teehoolduse üks alltöövõtja oli alt vedanud. Lund veetakse sealt aga välja küll.

Sulg lisas, et sula tänavate laiemaks lükkamist kuidagi kergemaks küll ei tee – pigem vastupidi, sest lumi vajub kokku ja muutub raskemaks. Seetõttu püüti laiendamisi enne sula teha niipalju kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles