Tartu linnavõimu suur altkäemaksuskandaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Kajar Lember.
Tartu abilinnapea Kajar Lember. Foto: Margus Ansu

Tartu Raadi piirkonna arendusest pidi saama ülikoolilinnale samasugune edulugu nagu Noblessneri sadama ümbruse kiire areng Tallinnas. Seda vedanud sotsiaaldemokraadist abilinnapea Kajar Lemberile tõi asjaajamine aga hoopis kahtlustuse altkäemaksu võtmises ning väidetakse, et Lember ei eelistanud asjaajamisel sugugi linna huve.

Tartu linn kuulutas esmaspäeval suurelt välja konkursi leidmaks Raadile ligi 45 000-ruutmeetrise pindalaga kahele kinnistule arendaja. Võitja saanuks seal spordi- ja kultuurielu edendamiseks soodsatel tingimustel hoonestusõiguse. Sellest pidi saama edulugu vägagi perspektiivikas linnarajoonis, sai aga skandaal.

Teisipäevahommikuse linnavalitsuse istungi raekojas katkestas ootamatult keskkriminaalpolitsei visiit. Linnapead Urmas Klaasi (Reformierakond) ja linnasekretäri Jüri Möldrit informeeriti, et projekti vedanud abilinnapea Kajar Lember pole tegutsenud mitte linna nimel, vaid silmas pidanud ennekõike oma huve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles