Politoloog: Keskerakonna volikogu võib tuua konflikti kui ka vaherahu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Nädalavahetusel valib Keskerakonna volikogu erakonna presidendikandidaadi, politoloogi Tõnis Saartsi hinnangul võib see kaasa tuua nii uue konflikti kahe tiiva vahel kui ka ajutise vaherahu.

Varasemalt on keskerakondlastest presidendiks kandideerimise kavas teada andnud Mailis Reps ning teisipäeval teatas sellest erakonna esimees Edgar Savisaar.

Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts nentis, et kaheks jagunenud erakonna mõlemal tiival on oma kandidaat. Saarts sõnas BNS-ile, et hääletus võib kaasa tuua nii konflikti kahe tiiva vahel kui ka ajutise vaherahu.

«On võimalik, et [Kadri] Simsoni tiib aktsepteerib Savisaart [kui kandidaati]. Samas ei ole välistatud ka võimalus, et puhkeb uus konflikt,» sõnas Saarts. «Seda on raske ennustada, sest Keskerakonna sisemised protsessid ei ole eriti avalikud. Kumbki variant ei ole välistatud.» 

Savisaare võimalused saada valituks valimiskogus on Saartsi hinnangul olematud. «Ma ei usu olukorda, kus teise erakonna valijamehed Savisaare poolt hääletaksid,» sõnas politoloog.

Saartsi hinnangul on Savisaare eesmärk kandideerides pigem soov oma valijaskonda konsolideerida ning näidata viimastele, et Savisaar kuulub endiselt Eesti poliitika tippude sekka.

Keskerakonna presidendikandidaadi otsustab erakonna volikogu 11. juunil. Varasemalt on keskerakondlastest teatanud presidendiks kandideerimisest ka Mailis Reps, samuti on selles kontekstis räägitud Peeter Ernitsast ja Marina Riisalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles