Kuusalu vallavalitsus: riik peab oma teedel ise libedust tõrjuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvetingimustes on bussisõit keeruline.
Talvetingimustes on bussisõit keeruline. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuusalu abivallavanem Tõnu Ammussaar väitis, et kõik valla teed, kus liinibussid sõidavad, kuuluvad riigile, mistõttu seal peab libedust tõrjuma maanteeamet. Teed on Kuusalus aga tõesti ülilibedad.

Harjumaa ühistranspordikeskuse tegevdirektor Ago Kokser nimetas maakonna ühtede libedamate maanteedena ka Kaberneemele, Neemele ja Viinistusse viivaid teid. Liinibussidel on seal praktiliselt võimatu sõita, kuna teed on kaetud jää ja sellele sadanud veega.

Ammussaar kinnitas, et teed on Kuusalu vallas tõesti enneolematult libedad, kuid bussiliiklus käib mööda riigi maanteid ning nende eest peaks hoolitsema maanteeamet.

«Need on kõik riigi teed ning vald on pidevalt maanteeameti poole pöördunud, et liiva või kildu maha puistataks,» ütles abivallavanem. «Oleme tellinud ka oma teedele liiva, kuid tänases majandusseisus ei ole vallad võimelised teid pidevalt liivatama.»

Ammussaar mainis, et vallal pole enam raha, mille eest libedusetõrjet tegevatele firmadele maksta. Ettevõtted ütlevad aga, et kui vald kohe raha üle ei kanna, siis pole neil võimalust masinatele mootorikütust osta. Seega ongi tekkinud väga keeruline olukord. Pealegi on riik valdadelt raha ära võtnud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles