Seenkahjustus jätab kirikulised kooskäimiskohast ilma

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallitus laes. Pilt illustratiivne.
Hallitus laes. Pilt illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Saaremaal Kaarma Peeter-Pauli koguduse pastoraadihoones tuli ilmsiks ulatuslik seenkahjustus, mis jätab kirikulised sel talvel ilma kooskäimiskohast ja halvab koguduse töö.

«Olukord on kehv, aga mitte katastroofiline,» ütles eile seenkahjustusega tutvunud staažikas ehitusinsener Heino Uuetalu, kirjutas Oma Saar.

Ulatuslik seenkahjustus avastati kolm nädalat tagasi, kui selgus, et seened on enda alla võtnud umbes kolmandiku hoones asuva talvekirikusaali seintest ja vallutanud pea täielikult paraadkoridori seinad. Paar kuud varem oli seen avastatud talvekirikusaali põrandast, seenekoldeid on majas mujalgi.

Kaarma Peeter-Pauli koguduse hooldusõpetaja Hannes Nelis tõdes, et seenkahjustustest tingitud remondi maksumus ulatub poole miljoni kroonini ja sellist raha ilmselt kiiremas korras saada ei õnnestu.

«See on tegelikult väga suur pauk koguduse elule, kogudusel ei ole ju talvel mitte kuskile minna,» ütles Nelis. «Kaarma kirik on külm ja kõle kirik, ma arvan, et inimesed lihtsalt ei tule talvel jumalateenistusele.
Võib-olla vald saab mingil määral toetada ja lubab kogudusel koos käia Maleva spordihallis,» rääkis Nelis.


Õpetaja sõnul võib selleks talveks täielikult seiskuda koguduse töö lastega ja kooriharjutused.

Koguduse arhiiv on saali kappidest kuhjatud ühte pastoraadi otsa, kuhu on keeruline juurde pääseda ja seega ka arhiivi kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles