Tuhanded arvamused läbisegi

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Contra ehk Margus Konnula võttis presidendipaari Ieva ja Toomas Hendrik Ilvese silme all pruukosti.
Kirjanik Contra ehk Margus Konnula võttis presidendipaari Ieva ja Toomas Hendrik Ilvese silme all pruukosti. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Eile sai Paide Vallimäel päikesepaistelise alguse neljas arvamusfestival ja kuigi lõuna paiku ka veidi tibutas, oli ülejäänud päeva ilmataat lahke ja 6000 külastajat soosiv. Arvamuse avaldamise platse on sel aastal sama palju kui eelmiselgi ehk 40. Alad on tänavu aga hõredamalt paigutatud, et mikrofonidest kostuv naabreid ei segaks, ja ulatuvad Vallimäelt keskväljakuni.

Festivali ametlik algus oli keskpäeval, kuid veel enne teisi läks festivalilt eetrisse Raadio 2 saade «Olukorrast riigis» kolumnist Ahto Lobjakase ja ajakirjanik Andrus Karnau juhtimisel. Varajasi kohalolijaid oli vähe, kuid see oli huvitav kuulamine festivali poole liikujate autodes.

Kell 12 alanud 15 arutelust oli üks populaarsemaid julgeolekualane debatt «Kas sõda tuleb või mitte?». Selle käigus kõneldu võttis kokku arutelul osalenud kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras: «Liitlasvägede kohaleolek ei tähenda seda, et meil siin tuleks sõda. See on normaalne liitlastevaheline koostöö – võtame asja rahulikult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles