Kontoritöötajad tekitasid relvabuumi (2)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: PPA

Esimese poolaastaga on Eestisse lisandunud umbes sama palju uusi relvaloa omanikke kui mullu terve aasta peale kokku. Relvakoolitusel on grupid täis ja eksamitele järjekorrad. Üllatuslikult moodustavad lõviosa relva esmataotlejaist kontoritöötajad, keda ajendab hirm pagulasmasside ja karmistuda võivate relvaseaduste ees.

31-aastane Mait (nimi toimetusele teada – O. K.) on üks sadadest, kes viimase poole aasta sees oma elu esimese relvaloa soetanud. Turunduse ja meedia vallas tegutsev mees tunnistab Postimehele, et on üsna ebatavaline relvahuviline: tallinlane ja ilma varasema relvakogemuseta.

Ometi on Maidul alates märtsikuust kapis pika toruga jahitulirelv, mille saamine nõudis kuudepikkust koolitust. «Ma ei teinud seda turvalisuse pärast, vaid lihtsalt sellepärast, et saab teha. Selline ameerikalik mõtteviis,» tunnistas mees.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles