Kaitsevägi ei soovita oma sõjaaja ametikohta sotsiaalmeedias eksponeerida (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise teatise on saanud mitmed inimesed üle Eesti.
Sellise teatise on saanud mitmed inimesed üle Eesti. Foto: twitter

Viimasel ajal on sotsiaalmeedias levitatud pilte kaitseväe staabi- ja sidepataljoni saadetud kirjadest, kus teavitatakse saajaid neile sõjaaja ametikoha määramisest, kaitsevägi ei pea nende piltide avaldamist kuigi heaks ideeks.

Näiteks on ajakirjandusega seotud inimesed saanud teatisi, kus neile on määratud erinevaid ametikohti teavituskompaniis, nagu näiteks meediaanalüütiku ametikoht. Osa teatise saanutest on neist postitanud foto ka sotsiaalmeediasse.

«Me ei soovita seda teha,» ütles kaitseväe strateegilise kommunikatsiooni osakonna juhataja Vallo Toomet Postimehele, «aga põhimõtteliselt ei ole see ka keelatud».

Ehkki kaitsevägi ütleb nüüd, et ei soovita fotosid sotsiaalmeediasse postitada, ei ole laiali saadetud teatisel ühtegi märget, et saaja võiks selle eksponeerimisest hoiduda.

«Me ei saa ka igale poole kirjutada, mis on nii ja mis on naa. Me ei pea seda ka vajalikuks. Ma arvan, et inimestel on common sense ja nad saavad aru, et võib-olla pole mõtet [fotot teatisest postitada - toim],» selgitas Toomet.

Toometi sõnul puudub kindel kord, kui tihti taolisi teatisi laiali saadetakse. Sõjaajaametikoht võidakse määrata ka neile, kes pole ajateenistust läbinud, kuid on reservväkke arvatud. 

Toometi kinnitusel tegeleb kaitsevägi sõjaaja koosseisudega pidevalt ning vajadusel saab ametikohti ka ümber määrata. Tema kirjelduse kohaselt määratakse näiteks teavituskompaniisse inimesi selle alusel, kes on on omal alal liidrid või paistnud meediaalal silma juhtimisoskuse või andekuse poolest. 

Kui palju selliseid teatisi laiali saadetakse või juba laiali on saadetud, Toomet öelda ei saa, sest tegemist on salastatud informatsiooniga.

Küsimusele, kas neid on sadades või tuhandetes, vastas Toomet: «Võin öelda, et esimene reserv on 21 000 inimest, kes kõik on määratud sõjaaja ametikohtadele. Nii et neid inimesi, kes sellise teate on saanud, on väga palju.»

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles