KOHALIK VAADE. Hispaania sotsialistid vaevlevad sisekriisis

, ajakirjanik, Barcelona
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonnajuhi kohalt tagasiastumsiest teatanud Pedro Sánchez laupäeval Madridis sotsialistliku erakonna peakontoris.
Erakonnajuhi kohalt tagasiastumsiest teatanud Pedro Sánchez laupäeval Madridis sotsialistliku erakonna peakontoris. Foto: SCANPIX

Hispaania sotsiaaldemokraatide (PSOE) föderaalkomitee hääletas laupäeval selle üle, milline peaks olema erakonna positsioon peaministri kohusetäitjana töötava rahvaparteilase Mariano Rajoy püsivalt ametisse määramise küsimuses.

Erakonna juht Pedro Sánchez esitles seda kui usaldushääletust oma juhirolli üle. Päev otsa kestnud totaalne kaos ja vastukäigud PSOE kahe vaenujalal fraktsiooni vahel lõppesid Sáncheze kukutamise ja erakonna täielikku segadusse paiskamisega.

Tegu on järjekordse näitega Hispaania poliitilisest umbsõlmest, mis on kestnud juba kümme kuud.

PSOE on jagunenud kahte leeri. Ühel pool Sánchez ja tema toetajad, teisel opositsiooniline lõunafraktsioon, mida juhib Andaluusia president Susana Díaz. Kui Sánchez võttis oma konservatiivist rivaali Rajoy suhtes eitava seisukoha, siis Díaz ja tema järgijad soovivad lasta Hispaania valitsusel täievoliliselt töötada ja vältida jälle valimisi, mis oleksid aasta jooksul juba kolmandad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles