NATO peasekretär kirjutas Trumpile artikli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

Vastusena vastselt USA presidendivalimised võitnud Donald Trumpi varasemale üsna NATO-vaenulikule retoorikale avaldas alliansi norralasest peasekretär Jens Stoltenberg artikli, kus meenutas nii Venemaa kasvanud agressiivsust kui seda, et siiani on artikkel viit vaja läinud vaid ameeriklastel.

«Me seisame silmitsi oma põlvkonna suurimate julgeolekuväljakutsega,» algas Stoltenbergi üleeilses Guardianis ilmunud tekst. «See pole aeg seada küsimuse alla meie Euroopa ja Ameerika Ühendriikide partnerlus.»

Sissejuhatuseks meenutas ta kasu, mida on saanud alliansi Euroopa osa. «67 aastat on see partnerlus olnud Euroopa rahu, vabaduse ja jõukuse nurgakivi. See aitas meil edukalt heidutada Nõukogude Liitu ja teha lõpu külmale sõjale,» jätkas Stoltenberg. Ta tunnistas, et NATO on olnud ka eurointegratsiooni alus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles